facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Analýzy - 11. 10. 2024 - redakce

Výdaje na informační bezpečnost porostou příští rok o 15 %

Podle nové prognózy společnosti Gartner vzrostou celosvětové výdaje na informační bezpečnost v roce 2025 na celkovou hodnotu 212 miliard dolarů, což představuje nárůst o 15,1 % oproti roku 2024. Gartner také předpovídá, že do roku 2027 bude 17 % všech kybernetických útoků zahrnovat generativní AI, kterou útočníci stále více využívají k provádění rozsáhlých útoků založených na sociálním inženýrství.



„Stále rostoucí hrozby tlačí bezpečnost na vrchol seznamu priorit a nutí manažery informační bezpečnosti (CISO) zvýšit výdaje své organizace na bezpečnost," řekl Shailendra Upadhyay, Senior Research Principal ve společnosti Gartner. „Navíc organizace v současné době přehodnocují své zajištění ochrany koncových bodů, stejně jako schopnosti detekce a reakce (EDR) a provádějí úpravy ke zvýšení své operační odolnosti a reakce na incidenty po výpadku CrowdStrike.“

Tab. 1: Výdaje na informační bezpečnost podle segmentu, celosvětově, 2023-2025 (miliony amerických dolarů). Zdroj: Gartner (srpen 2024)

Jelikož organizace pokračují v přechodu do cloudu, analytici Gartner očekávají nárůst cloudových bezpečnostních řešení. Současně globální nedostatek dovedností v odvětví kybernetické bezpečnosti bude hlavním faktorem růstu investic do bezpečnostních služeb (bezpečnostní poradenské služby, bezpečnostní profesionální služby a spravované bezpečnostní služby), který se očekává, že poroste rychleji než ostatní bezpečnostní segmenty.

 


 
  

- PR -

Zkrátili jsme dobu přejímky z hodiny na pouhých pět minut

říká Lukáš Říha ze společnosti NTT DATA Business Solutions


Lukáš ŘíhaO své znalosti v oblasti digitální výroby se s námi podělil Lukáš Říha ze společnosti NTT DATA Business Solutions, který má zkušenost s ana­lý­zou obchodních systémů, vývojem softwaru a digitální transformací výrobních podniků.

  

- PR -

Kapalinové chlazení superpočítačů: válka s teplem v době AI

S nástupem umělé inteligence (AI) a její stále náročnější výpočetní potřeby rostou i nároky na efektivní chlazení datových center. Ideálním řešením pro chlazení akcelerátorů nové generace je kapalinové chlazení. Nejenže prodlužuje životnost hardware, ale zároveň výrazně snižuje provozní náklady datových center. Navíc je klíčové pro efektivitu, udržitelnost a hustotu budoucích datových center využívajících AI.