facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 2. 4. 2024 - Ing. Lukáš Grásgruber

Nové stolní gigabitové přepínače s podporou PoE+ napájení

MercusysPokud používáte IP kamery nebo jiná zařízení, které lze napájet prostřednictvím datové sítě, mohla by vás zaujmout některá z novinek, které právě uvedla na trh společnost Mercusys. Jde o dva modely kompaktních přepínačů s podporou PoE+ napájení - pětiportový Mercusys MS105GP a osmiportový MS108GP.



Oba přepínače disponují odolným kovovým krytem umožňujícím efektivní odvod tepla a tichý běh. Kryt zároveň slouží jako prevence proti rušení signálu a poskytuje celému zařízení dlouhou životnost. Podpora standardu Plug&Play je zárukou, že přepínače lze jen zapo­jit do sítě a okamžitě je používat bez složitého nastavování. Stačí je položit na pevnou rovnou podložku nebo přimontovat na stěnu.

Model MS105GP je vybaven pěti výkonnými porty 10/100/1000 Mb/s, z nichž čtyři disponují technologií PoE a MS108GP je vybaven osmi porty, z nichž sedm portů disponuje technologií PoE a to s výkonem až 30 W pro jeden PoE port, případně 65 W pro všechny porty dohromady. Dlouhý dosah až 250 metrů je ideální pro možnost instalace venkovních kamer či jiných čidel.

Přepínače podporují Auto-Negotiation a Auto-MDI/MDIX. Nabízejí také možnost prioritizace konkrétních portů pro náročné aplikace. Provoz v síti lze také oddělit pro určité porty, čímž se zajistí stabilita jednotlivých připojených zařízení a zároveň se zvýší jejich zabezpečení.


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.